| |

SilentSlayers' TAS Competition - Task 29: Results

Task 29:
Enter "Wet-Dry World" on any water setting. Trigger at least one water-level-switch, activate any 3 of the 5 secrets, and kill at least one enemy (in any order!). Then, collect any star of your choice. Timing starts on the first off white frame (NOT walking frame) for this task due to the different starting water levels.

Results for Task 29:
NAME ti"me [rerecords]
  • EL_BUO 26"86 [910]
  • unterbawr 26"96 [420]
  • Crix 27"1 [671]
  • sonicpacker 29"53 [888]
  • Mario64Masters 29"90 [753]
  • Draegeon 30"13 [502]
  • Nahoc 31"13 [622]
  • Van Helsing 31"67 [163]
  • bmxIIcool 34"06 [728]
  • Bretaigne94 45"53 [785]
  • WarPyxis Fa"il [Fail] (Due to desync)


WOW.. jag kom tvåa, det var faktiskt jävligt oväntat. Jag undrar om det är jag som ÄR bra eller om det är de andra som haft dåliga bidrag. Jag menar jag har varit på Top 3 båda gångerna jag deltagit.. nybörjartur kanske..
Hur som helst, det var jävligt skoj! Sista dagen så kom jag på en ny route och började spela in den direkt. Det reducerade min tid med 2.46 sekunder.. nu när jag tittar efter så hade jag ändå varit med bland top 3 med min sämre tid (29"42). Åh, känns bra att jag fixade det!

Keep playing! / Deas

apologies + SM64 TAS Competition

hiya! Deas is back in action, phu..
Sry för UBER LATE UPDATE men jag har inte haft tid att blogga sen senaste inlägget, och jag vet inte vad tobsson har för ursäkt ;) nejmen det är så att jag har börjat i ett nytt band där jag spelar gitarr. Vi repar onsdagar men nu när sångaren ska åka utomlands på tisdag så bestämde vi oss att repa torsdagen oxå. Nu, idag, har jag suttit och funderat på vad jag ska blogga om medans jag gjorde klart veckans task i SM64 TAS tävlingen. Kan lika gärna skriva lite kort om det.




Det tog mig 2-3 dagar att hitta en hyfsad route som jag blev klar med idag! Blev dock inte nöjd med den så jag bestämde mig för att göra om allting och satsade även på att få så lite rerecords som möjligt. Jag tog mig igenom hela med endast 265 rerecords (istället för tidigare 899 rerecords) men också 7 frames snabbare (ungefär 0.233 sekunder) än tidigare.

Efter vidare uträkningar så märkte jag att jag var 3 frames snabbare i slutet av min första inspelning än i min förbättrade. Det betydde att jag gjorde bättre ifrån mig i början men sämre i slutet på den förbättrade inspelningen. Så jag kände att jag var tvungen att göra om slutet så att jag iallafall gjort lika bra ifrån mig som i förra inspelningen.. the downside var dock att det tog mig 99 rerecords extra för att reducera det hela med dessa extra 3 frames, vilket resulterade i att det hela blev på 364 rerecords istället för 265..
Jag antar att det var lika bra IFALL det skulle visa sig att en av deltagarna skulle slå mig med 2 frames eller nåt sånt. Plus att jag förbättrade det hela med ungefär 0.1 sekunder.

Anyways, sorry guys att det inte blev någon UBER GAME REVIEW A LA TOBSSON men som sagt, vi har varit lite upptagna. Det ska inte upprepas!

Keep playing / Deas

Snap!

Direkt efter att våran älskade gj lovade att bloggen skulle uppdateras MINST varannan dag tvärdog hans tangentbord. Men jag får väl försöka fixa till det här på egen hand så gott jag kan. Men oroa er inte, det kommer att ske uppdateringar ganska regelbundet i alla fall ska ni se ;)

In and out // Tobsson

Pokémon Rumble, Wii

Tittade runt lite i Wii shoppen och upptäckte att dom lanserat lite demos för världen att ladda ner och lura in i träsk.
Jag var självklart direkt på pokémon som man dragits till enda sedan dom fula korten visade sig på svarta marknaden i skolan.

Det visade sig att det här var ett riktigt underhållande litet spel. Ingen direkt story eller någonting. Du samlar på dig pokémon och ska döda andra pokémon. Enda skillnaden från alla andra, är att du nu är en pokémon och spelar i 3e person och det är real time fighting istället för varannan tur som i dom äldre. Du kan ha upp till 2 attacker och springer runt i små korta världar. Det är som ett långt mini-spel. Men som är mycket njutsamt.

Testa det ni också!

In and out // Tobsson

Sonic: Unleashed, Wii

Sonic, karaktären som mer eller mindre är lika känd som Super Mario. Speciellt nu då dom dyker upp i samma titlar var och varannan dag. Men jag bestämde mig i alla fall att pröva detta spel efter jag kollat upp lite på internet och sett att det fått ganska bra poäng på några ställen.

Ett gigantiskt intro utspelar sig. Det är explosioner och en snabbare än ljuset Sonic som strider mot varandra. Sonic tar sig med lättnad hela vägen och står öga mot öga med Eggman, även tidigare kallad Robotnik.
Då plötsligt från ingenstans så tar Eggman fram en kontroll han gömt i bakfickan och paff! Förvandlar Sonic, den bitchiga igelkotten till en varulv.... VA I HELVETE?

Okej, sonicteamet har försökt att lägga upp lite story i det här spelet och som faktiskt inte verkar vara helt åt helvete. Om man orkar följa den. Men det var tyvärr inte någonting jag orkade göra i alla fall. Jag spelade väl det här spelet i ungefär 1-2 timmar. Sen vart det bara för mycket då spelet är väldigt enformigt.
Låt mig förklara med några enkla ord för att beskriva vad som hände.



Loading, cutscene, loading, 1 minut spelande, loading, cutscene, loading, cutscene, 1 minuts spelande, en bild över en stad då du måste läsa 4 dialoger innan du kan komma vidare. Sen så kommer en bana på kanske 3-4 minuter. Sen börjar visan om. Det vill säga, på dom 1-2 timmarna jag satt där var bara 15% av tiden jag faktiskt spelade. Vad är det för sadistiska idioter som har gjort det här spelet? Jag verkligen dyrkar Sonic in i det sista. Dom 2 första spelen till sega är ändå någonting jag skulle lägga på en top 10 lista av all timers.

Och inte nog med att du knappt får spela. När du väl spelar så är du på en väldigt instängd bana. Det ser ut som att du kan gå och hoppa upp lite vart som helst, men det enda du kan göra är att gå framåt och följa banans gång. Alltså ingen frihet över huvud taget. Det enda jag tyckte var lite roligt var när skärmen flippade om så att du spelade spelet som om det skulle varit i 2D. Då hände det någonting, spelet vart plötsligt snabbt, lättmanövrerat och, ja, njutbart helt enkelt.


Och sen så måste jag även klaga lite på kontrollerna, vem i helvete sätter attack och superspeed på samma motion? Detta ledde till att jag flera gånger flög in i fienderna med väldigt hög fart ett antal gånger. Och som senare ledde till min död.

Och fightingsystemet som varulv var inte direkt bättre. Då du slåss med högerhanden genom att skaka högerkontrollen, och vänsterkontrollen för vänsterarmen. Och sen kan du göra ett "specialmove" genom att göra samma motion med båda. Detta ledde till att Sonic flera gånger endast stod och slog med ena armen gång, på gång fast jag försökte göra denna supermove som skadar alla runt omkring en.


Det finns säkert någon där ute som kan njuta av det här spelet. I alla fall om du har gott om tålamod och inte bryr dig om att du mest sitter med dötid. Men jag skulle bara köpa det för att kunna ge bort det till någon jag verkligen hatar.

In and out // Tobsson

Muramasa: The demon blade, Wii

Ja först och främst kanske man skulle presentera sig, Tobias "Tobsson" här med stort leende och högst skratt.

Jag har börjat om på den här recensionen många gånger nu men kommer aldrig på den ultimata starten för att ge det höga intresset spelet faktiskt ger dig. En story som fångar, du avancerar fort och blir übermegaawesome!
Storyn är en gammal klassisk saga från Japan, som är ganska komplex om du frågar mig.

Du börjar som antingen Kisuke som har flyr från ett brott han inte minns att han begått, då han har tappat minnet. Och allt han vet är att han vill ha en den speciella katanan "the demon blade". Eller så kan du börja som Momohime, en prinsessa vars själ har blivit utbytt till Jinkuro, en tapper krigare! Deras historier flyter sedan samman till samma saga. Och detta är gjort med glans och stil. Har du väl kommit in i storyn lovar jag dig att du inte kommer släppa spelet i första taget.


Det här är då ett klassiskt hack n' slash sidescroller spel. Du hoppar och slaktar medans du följer storyn. Och det där med hack n' slash känns verkligen i det här spelet. Jag har aldrig varit med om frihet till attacker. Och det faktum att du faktiskt måste skydda dig ibland för att inte dö. Du kan alltså inte bara gå ut 100% på att bara stå och slå. Du måste faktiskt skydda dig och vara ganska taktisk. Men dom har lyckats med det så otroligt bra så det är mer som en frälsning än en syssla.
Det finns ganska mycket att göra. Många ställen att besöka och många svärd att få fram. Jag har inte orkat räkna dom men jag tror att det finns ett 50tal svärd. Och alla är inviduella på sina sätt och har sina specialattacker. Vilket skapar ENORMA möjligheter för att göra sushi av fienderna.


Bossfighterna är dock ett litet minus, dom tar enormt lång tid att döda. Och det finns ändå en begränsning för attacker man kan göra vilket gör att man nöter ut alla under bossfighterna. Men att bosserna ökar i svårighetsgrad ganska fort gör att dom ändå är en utmaning så man har en vilja att stå och hacka på dom i evigheters evigheter.

Jag rekommenderar det här spelet till alla som kan få händerna på det och äger ett Wii!

In and out // Tobsson

SM64 - HMC Death Star Glitch + Tobsson

Tänkt länge på att spela in en DSG på den här banan och provade flera gånger men failade, sen nu äntligen så klarade jag det!
Mest glad för att jag äntligen har något att lägga upp på mitt youtube acc.






Oh yeh, sry för late update men jag har suttit och försökt komma på någon ny design till bloggen och medans jag höll på med det så bestämde jag mig för att Tobsson fick joina min blogg! :) Yep, vet inte varför riktigt men känns roligare så! :) Så nu ska vi försöka hålla bloggen uppdaterad MINST varannan dag men förhoppningsvis varje dag :D

Keep playing! / Deas

SilentSlayers' TAS Competition - Task 27: Results

Äntligen är tävlingen över och resultaten har kommit!

Task 27:
Enter Tiny-Huge Island and get the Wigglers Red Coins" star. You MUST kill one shy-guy AND wallkick 5 times.

Results for task 27:
NAME ti"me [rerecords]

  1. mapler90210 26"67 [218]
  2. Nahoc 27"00 [1356]
  3. unterbawr 27"10 [1946]
  4. sonicpacker 28"00 [700]
  5. Draegeon 28"73 [548]
  6. Crix 30"57 [510]
  7. Mario64Masters 31"53 [1408]



Jag kom på tredje plats!
:) Faktiskt en ganska bra plats för att vara första gången jag deltar! Det som förvånar mig är att mapler fick 43 hundradelar bättre än mig med ENDAST 218 rerecords när jag själv använde nästan 9 gånger fler. Anyways, han hade ändå en bättre route än mig oxå. Jag hade i tankarna att göra likadant som mapler vid plankan in till grottan, alltså hoppa upp vid höger sida men tänkte aldrig på att det gick att skippa att hänga sig. Anyways, ja spöade sonicpacker! :D

Nästa Task (Task 28) är en co-op task så jag tror att jag skippar den eftersom, det känns på nåt sätt som att jag bara skulle förstöra. Haha, fast får se om det finns någon som letar partner! :)

Keep playing! / Deas

'FUN5' List 1, Nintendo DS

Aight, as requested så har ja bestämt mej att göra en lista där jag inte rankar men rekommenderar spel som jag verkligen har gillat att ta mig igenom. Döper listan lite gay till FUN5 och tänkte förmodligtvis lägga upp flera listor med andra DS spel som jag rekommenderar. Tänkte först göra en Top 10 lista men jag är helt enkelt för trött och inlägget skulle bli uberlångt.

Jag äger inget av spelen i form av kassett utan jag kör med R4 (mh, inte det bästa flashkortet kan man säga.. men funkar) och laddar ner när jag känner för det :) Om ni har frågor om vad R4 _är_ eller hur det fungerar eller nånting sånt så är det bara att slänga in en kommentar.


  • Animal Crossing: Wild World
Wow, det här spelet är obeskrivligt beroendeframkallande, jag borde nog varna för det innan jag fortsätter skriva, haha. Det är nog för övrigt världens mysigaste spel där man kan plantera blommor, träd, fånga fjärilar, fiska osv. Finns inget direkt 'main quest' förutom att betala tbx skulder som man har hela tiden. Eh, tro mig: Det är roligare än vad det låter, jag lovar!


  • Mario Kart DS
Att ha med ett Mario Kart i topplistor är ett måste. Klassiskt och mycket underhållande både singel- och multiplayerspel. Det är i princip samma grej som vilket Mario Kart som helst med lite nya 'vapen' som även finns till Mario Kart Wii. När man väl bemästrat drift boosten (som i det här spelet är _väldigt_ enkelt) så blir allting mycket enklare. Minns att jag hade lite problem med Time Trial ghost'et på första banan men sen ägde skiten ur det med 10 sekunders marginal efter jag lärt mig hur man driftar som bäst. Kul spel!


  • New Super Mario Bros DS
Åh, det här är som porr för mario älskande spelnördar. Mycket gammalt dyker upp i det här spelet som (obviously) den klassiska 2D vinkeln med fiender från i princip alla Mario spel som funnits. Kan inte säga att det är särskilt svårt men det är väl olika från person till person, men ändå jävligt kul att spela. Har faktiskt inte lyckats hitta någon stor glitch i det här spelet ännu vilket är positivt! Nu finns ju New Super Mario Bros Wii till Wii också men jag råder er att inte glömma bort DS versionen. VÄRT!


  • Professor Layton and the Diabolic Box
Nästan det enda klickspelet som jag tycker om, och jag gillar det mycket! Man går alltså inte runt utan man klickar sig fram. Kul spel, mysig story och fet hjärngymnastik! Puzzlena (<- plural ftw) varierar från pissenkelt till ubersvårt och man ser hela tiden fram emot nästa puzzle. Jag provade även Professor Layton and the Curious Village men det kändes inte lika bra som Diabolic Box gjorde. Jag säger inte att det var dåligt, men ja. Jag rekommenderar iallafall Diabolic Box starkt, men testa även de andra spelen i serien!


  • Castlevania: Dawn of Sorrow
Ännu en castlevania klassiker och det första inom DS serien. Jag har själv bara testat ett av de nuvarandre 3 spelen som finns till Nintendo DS och älskade det! Man kan tycka att alla castlevania spel är likadana, men när man väl sätter sig och kommer in i spelet så ser man att varje spel ändå är unikt. Trots att jag spelade igenom spelet OCH spenderade flera, flera timmar på att utforska hela kartan osv så har jag ändå inte lyckats komma in i alla rum än.. the mystery of castlevania still remains..



Det här är alltså inte feta recensioner på alla spel utan bara lite pepptalk, haha! Jag rekommenderar alla spelen starkt. Se fram emot flera såna här listor!

Anyways, köp spelen eller ladda ner dom och testa. Du behöver inte ens äga ett Nintendo DS för att testa spelen eftersom dagens TECHNOLOGIIIE erbjuder dig emulatorer som fungerar lika bra.

Keep playing!

SilentSlayers' TAS Competition (SM64)

Sorry alltså, har varit för upptagen med den här tävlingen att jag inte hunnit fixa fram nåt att skriva om. Tävlingen är slut på måndag så då tänkte jag börja skriva lite :)

Har precis anmält mig att vara med i tävlingen och hoppar in i Task 27. Det är en Task/vecka tror jag, så Task 28 borde börja på måndag när 27 är slut. Anyways, det är de bästa inom Super Mario 64 TAS (SilentSlayers, Nahoc, Mario64Masters osv) och vem som helst kan anmäla sig till tävlingen (länk längst ner). Det är Nahoc som håller i tävlingen för tillfället, annars är det SilentSlayers.

Nahoc är han som kommer på vad man ska göra i varje Task. Till exempel Task 27 så ska man börja i Tiny-Huge Island, döda en Shy Guy och ta Wiggler's Red Coins stjärnan plus att man måste göra minst 5 Wallkicks. Det är grymt kul eftersom det inte finns nån speciell VÄG som är rätt att gå, man får helt enkelt testa sig fram. Sen när alla skickat in sitt bidrag så klipper nahoc ihop de bästa filmerna till en film och lägger upp på sitt youtube account.

Jag är nästan SÄKER på att jag inte kommer hamna bland de bästa eftersom jag inte vet riktigt hur man gör för att få så bra som möjligt. Jag har i alla fall suttit i 1-2 dagar och verkligen NÖTT för att få så bra som möjligt och nu så tror jag att ja inte kan få så mycket bättre. Möjligtvis om jag sitter i 1 dygn till men jag är för upptagen för att göra det så.

Anyways, har bråttom nu men om ni är intresserade att anmäla er till Task 28 så går det att göra på:
http://sm64.org/forum/viewtopic.php?id=102

Keep playing!

GH:M SOLO 100% ATTEMPT



So, jag spelade lite Guitar Hero: Metallica och kände för att försöka få 100% på solot i 'Hit The Lights' (aka Shred!!!1-3) och det gick ju... sådär! Ja ni ser ju på bilden hur det gick under mina 20 försök.
Förresten så rekommenderar jag det solot för det är enkelt med blandat svarta och vita noter och det är pretty much alla tekniker involverade förutom tapping.



Dessutom tänkte jag att ni få som faktiskt läser min blogg kanske kan börja kommentera på vad som är intressant att läsa och vad som inte är intressant? För jag har ingen aning vad ni vill läsa eller vilka spel ni tycker bäst om och så vidare. Jag lägger bara upp om de spel jag nyligen spelat och börjar bli sämre och sämre på att blogga för att peppen inte finns kvar.. Skulle vara underbart om ni kunde slänga in en kommentar där ni beskriver vilka spel ni vill läsa om, om det ska vara recension om spelet, om jag ska rabbla upp alla glitches jag kan, om jag ska ge tips, om jag ska föreslå spel. ALLT!
För jag vet inte vad NI vill läsa.

anyways..
Keep playing!

Marc Ecko's Getting Up (XBox)

Allright, spenderat de 2-3 senaste dagarna med Marc Ecko's Getting Up som jag fick i julklapp! Lyckades ta mig igenom hela spelet och sitter nu och ska ta 100% på alla banor vilket betyder att jag måste i princip spela igenom hela spelet en gång till.

Jag vill verkligen rekommendera spelet till alla som spelar tvspel och har ett XBox (nej, inte 360. I'm old school). Spelet handlar om Trane som vill få sitt namn att synas inom graffiti, vilket snabbt går ifrån simpla saker som att tag'a bilar och stenväggar till att spöa upp tungt beväpnade vakter och bli beskjuten av helikoptrar. Jag vet inte riktigt vad det var som fick mig att tycka om spelet så mycket men jag har alltid gillat undergound osv och typ mörka gränder och kloaker i New York. Nej, jag har aldrig varit i New York men ni fattar.

Trots att jag bara spelat igenom spelet en gång så har jag hittat ett flertal buggar och glitches som tex att falla från ett höghus utan att ta någon skada eller glitcha mig igenom en dörr till ett rum som jag sen inte kunde ta mig ur. Dessutom hittade jag hur många småglitches som helst som tex att jag hängde mig i luften och ramlade igenom marken. Som Frodd sa: "Alltså jag undrar hur mycket dom betatestade det här spelet egentligen, eftersom det här är första gången du spelar igenom det." och jag kunde inte hålla med honom mer. Jag antar att jag har förmågan att... förstöra spel, helt enkelt!

Ah, hinner inte skriva så mycket mer men jag gillar verkligen spelet och ska fortsätta att ta 100% på alla banor när jag har tid (lol), köp det!

Keep playing!