| |

SilentSlayers' TAS Competition - Task 33: Results

Task 33:

Enter "Big Boo's Haunt" and get the star, Secret of the Haunted Books. You must collect 2 Red Coins and one Vanish Cap. You are not allowed to triple-jump.

Results For Task 33:


NAME ti"me [rerecords]

unterbawr 16"5 [985]
EL_BUO 16"76 [1793]
Grokken 17"1 [685]
sonicpacker 17"46 [1050]
BrianStormer 17"86 [778]
Draegeon 18"23 [173]
bmxIIcool 18"4 [443]
bzb95 18"4 [1387]
NintendoG8mer 18"56 [581]
Glublock 18"8 [3?WTHYEAHRIGHTYOUHEXED]
Nahoc 20"9 [1619]
Mario64Masters 20"93 [2058]
Van Helsing 21"43 [148]
Stew 22"6 [366]

sammehboyy2 FA"IL [FAIL]


[Compilation Video]

sonicpackers' comments
I've been underestimating unterbawr's potential. :D

my comments
yes 1a igen! Jag sa till tobsson att det kändes som att jag antingen skulle komma 5a eller 1a för jag var osäker på om min route var bra överhuvudtaget. Tursamt nog så räckte den!


Task 34:

Enter "Cool Cool Mountain" and get the star, Snowman's Lost His Head. You must collect 3 Red Coins.


Links:
Mupen Emulator (med joystick plugin)
Task 33 Competitors' .m64 & .st
Task 32 Competitors' .m64 & .st
Task 31 Competitors' .m64 & .st
Task 30 Competitors' .m64 & .st
Task 29 Competitors' .m64 & .st

Mer information: sm64.org/forum
Keep playing / Deas

SilentSlayers' TAS Competition - Task 32: Results

Task 32:

Enter "Lethal Lava Land" and get the star, Red-Hot Log Rolling. You are not allowed to wall kick, long jump, use the shell, or use the wing cap.

Results For Task 32:


NAME ti"me [rerecords]

unterbawr 16"93 [2639]
SilentSlayers 17"6 [839]
sonicpacker 18"03 [1150]
NintendoG8mer 19"13 [299]
bzb95 19"67 [1012]
bmxIIcool 19"86 [1251]
EL_BUO 21"16 [141]
Glublock 21"26 [144]
sammehboyy2 24"83 [79]

Nahoc fa"il [fail]




sonicpackers' comments

Everything was fairly straightforward. I don't have much to say. Congrats to EL_BUO for breaking 100 points ;)

FINALLY, jag kom på första plats. Jag hade det i tankarna hela tiden, jag kände det på mig! Hamnade även på 11e plats i den totala listan ^^


Task 33:

Enter "Big Boo's Haunt" and get the star, Secret of the Haunted Books. You must collect 2 Red Coins and one Vanish Cap. You are not allowed to triple-jump.


Links:
Mupen Emulator (med joystick plugin)
Task 32 Competitors' .m64 & .st
Task 31 Competitors' .m64 & .st
Task 30 Competitors' .m64 & .st
Task 29 Competitors' .m64 & .st

Mer information: sm64.org/forum
Keep playing / Deas

Apologies.. again..

Hallå, hallå!
Först och främst vill ja säga förlåt för att vi inte har uppdaterat på snart en vecka och inte låtit er veta varför, men anledning till det är att jag äntligen har börjat jobba och all min energi går åt till det.. Bara igår jobbade jag 17 timmar och kom hem vid 10:00 tiden, det var dock en väldigt lång dag men hursomhelst så har jag nästan ingen tid alls till att blogga, helt enkelt.
Jag är extremt ledsen, men jag lovar att skriva så fort jag har tiden och energin! Det här betyder inte alls att jag ska sluta blogga, utan det kommer bara inte att uppdateras lika ofta som tidigare.

Dessutom går lite utav min fritid åt till att spela in Super Mario 64 task'sen varje vecka.. och förresten så är veckans task slut om några timmar så jag kommer nog att blogga om det lite senare, förhoppningsvis!

Jag har rensat mitt R4 till DS men självklart sparat allting på datorn, så nu kommer jag att försöka spela lite nya spel som jag senare kan blogga om!
Keep playing / Deas

SilentSlayers' TAS Competition - Task 31: Results

Task 31

Enter "Jolly Roger Bay" and ground pound on the deadly box that is sliding on the ship. Then grab the Metal Cap at the start of the level, and enter the water. Aside from the ground pound, you can only press "Z" twice. You must collect at least 7 coins. You are not allowed to use the cannon. Timing ends when Mario enters the water.

Results For Task 31:


NAME ti"me [rerecords]

sonicpacker 15"50 [2000]
unterbawr 16"70 [2044]
Mario64Masters 17"20 [1810]
EL_BUO 17"53 [435]
Nahoc 18"20 [1931]
Bretaigne94 24"73 [450]
NintendoG8mer 25"06 [755]
Van Helsing 26"50 [266]
bmxIIcool 27"06 [1031]



Skönt att ligga i top3 igen, plus att jag hoppade från plats 17 till plats 15 i listan!
Och jag tänkte faktiskt att iallafall någon skulle gilla mitt lilla skutt i slutet! :)

sonicpacker's comments:
Well I liked this task. I have had a lot of practice with JRB now. >_< As for everyone else, I loved Nahoc's first BLJ, and unterbawr's second BLJ was an entertaining idea as well.

Nu är det ganska självklart att jag kommer att vara med i compilation videon (eftersom jag kom 2a), men när jag inte lyckas komma med och ni ändå vill se min run så går det att fixa såhär:
Om ni redan har en Mupen Emulator så finns alla bidrag att ladda ner HÄR (.m64 och .st filer), och alla bidrag till tidigare tasks finns att hitta i forumet. Har ni ingen emulator så finns det.. äh, jag lägger alla länkar längst ner!

Har ni några frågor om hur man öppnar filerna eller dylikt så är det bara att kommentera!


Task 32:

Enter "Lethal Lava Land" and get the star, Red-Hot Log Rolling. You are not allowed to wall kick, long jump, use the shell, or use the wing cap.

Ganska simpel task och jag har faktiskt redan hittat en bra route, men jag ska fortsätta leta efter bättre också!


Links:
Mupen Emulator (med joystick plugin)
Task 31 Competitors' .m64 & .st
Task 30 Competitors' .m64 & .st
Task 29 Competitors' .m64 & .st

Mer information: sm64.org/forum
Keep playing / Deas

Tales of Monkey Island, Wii


Guybrush Threepwood är tillbaka igen med ännu ett nytt äventyr. Sagan är densamma som tidigare så har du spelat något av dom tidigare spelen så vet du vad det handlar om. Men för er som inte varit helt med från första början (vilket jag inte heller har i och för sig) så handlar det om ovanstående och hans liv i att försöka bli en mäktig pirat. Som inte riktigt går till som för alla andra pirater då dom flesta pirater lever med blod i blick och muskler av stål har Guybrush endast charm och en hjärna. Och ibland knappt det.

Det här är i särklass den roligaste spelserien jag spelat. Och då menar jag inte i spelglädje som i att man kan göra snygga saker och dylikt då det är ett klickspel. Men varje spel är otroligt genomtänkt med humoristiska fraser överallt som inte går att motstå helt enkelt. Gillar du pusselspel och komedifilmer kommer du falla som en blåst blondin gör för stora summor med pengar! Och det är bara ren fakta.


Och som alla hjältar i alla spel så finns det även en ärkefiende, Le Chuck! En förhäxad blodtandad pirat som slaktar och tar allt han vill utan att lyfta på ögonbrynet efteråt. Och förutom det är han även ute efter Guybrush fru Elaine bara för att lägga på lite mer drama i historien. Jag har bara spelat igenom kapitel ett av fem i det här spelet. Då jag försvånansvärt inte haft tid att spela mer. Men där har rollen helt bytt om och Le Chuck är nu snäll av någon dum anledning. Vilket är ganska skönt då historien har varit lika dan genom alla 4 tidigare spel.


Men samtidigt känns det här väldigt mycket bara som att dom vill tjäna pengar på en känd serie. För att det är 5 olika kapitel och dom är i separata spel. Nu minns jag inte vad jag betalade för dom 2 första kapitlen då det var länge sen. Och jag orkade inte köra igenom alla laddnings sekvenser som tyvärr även dyker upp i detta spel så jag fortsatte på PC istället, då det flyter på mycket bättre där.

Men någonstans inom mig skulle jag ändå våga säga att spelet är prisvärt. Det är inte så mycket som du betalar för, men kvalitén är verkligen kvar och älskvärd. Jag skulle rekommendera det här till någon som har lite överflöd på pengar för då är det verkligen värt det !

In and out // Tobsson

'FUN 5' List 1, Super Nintendo

Har fått många requests om att skriva SNES reviews osv, så jag bestämde mig för att göra en FUN5 lista!
Hoppas ni gillar det för det kommer nog att bil många FUN5 listor i framtiden, inom de flesta konsolerna. (Jag är inte så insatt i bland annat Sega, XBox360, PS3.. men kanske i framtiden!)



Ett av de roligaste och bättre RPG spelen jag har lirat. Humorn stärker upp detta spel så mycket, och då menar jag inte att det är humorn som gör spelet, utan det är ett skitkul spel med bra humor! En utav de bästa spelidéerna någonsin med massvis (och massvis) utav easter eggs. Jag ska nog göra ett helt inlägg med alla SMRPG Easter Eggs jag vet om, och screenshots på varje!
Det dåliga med det här spelet är att max leveln är 30 och inte 99.. Men jag tror att om maxleveln hade varit 99 så hade spelet varit för bra för att spela, haha!




Åh, ett av mina favorit SNES spel! Gick alltid hem till min polare när jag var liten plutt och föreslog att vi skulle lira "strike gunner"! Jag vet inte vad det är som gör att spelet är så sjukt roligt. Om det är pga alla UBERCOOLA super attacker eller om det är för att det är så extremt actionfyllt att det kommer spränga sönder din tv. Hur som helst så är det mer än VÄRT att testa!
Går även att spela multiplayer!!




Ännu ett av mina favoritspel och ett av de svårare spelen inom snes! Det är "all fun and cute" till en början med alla gulliga fiender som ploppar fram med gulliga små ljud som man måste kasta antingen löv eller kort på.. tills man kommer längre in i spelet och det blir på allvar, då kastar man inte sina löv för skojs skull utan för att ÖVERLEVA!
Sjukt bra spel med underbar musik, jag rekommenderar starkt!




Yeah! Att spela som groda eller machokille och spöa upp alla bad guys med ninja-moves till grymmaste musiken någonsin är det bästa som finns! Spela det här spelet på multiplayer är nästan obligatoriskt och inte minst nödvändigt om man faktiskt försöker att ta sig igenom spelet. Om jag minns rätt har jag bara klarat det en enda gång tillsammans med en kompis.. Seriöst, ladda ner spelet och prova själv!




En klassiker! Om du inte har spelat det här spelet än så är det första du gör efter du läst klart och kommenterat detta att ladda ner det och nöta i en vecka! Man börjar med sin laserpistol som endast kan skjuta korta små skott, som man senare kan uppgradera till missiler och feta bomber. Det är inte så lätt som det låter, att hoppa runt på platformer och döda fiender. Bossarna kan vara en riktig pain in the ass också, vilket gör att man spenderar mer tid att hitta health upgrades osv! Man kan inte sluta spela när man väl börjat!


Det här var lite av en 'spelen-som-deas-har-växt-upp-med"-lista! Haha, eller ja.. några av dom! Det kommer som sagt att komma fler såna här listor. Jag gillar att tipsa om spel så!

(Nerladdningslänk till varje spel finns bredvid namnen)
ZSNES Emulator - en bra SNES emulator som jag själv använder!
http://www.coolrom.com/ - en jättebra sida om du vill ladda ner andra spel eller emulatorer!

Keep playing / Deas

'FUN5' List 2, Nintendo DS

Yes, dags för List 2 inom NDS FUN5 serien där jag rekommenderar ännu ett gäng spel. Har tyvärr inte spelat något nytt spel men jag tänkte rekommendera några spel som jag tycker om! Kom ihåg att det inte är feta recensioner utan bara.. tips på bra/kul spel? :)



Ett spel med många möjligheter. Då menar jag MÅNGA! Varje bana har en stjärna som man antingen ska ta sig till eller få fram på ett eller annat sätt. Man använder sig utav sitt anteckningsblock och skriver ned det man vill använda sig utav. Är stjärnan på andra sidan stupet så kan du använda dig utav till exempel en Jet Pack, egna vingar eller ett flygplan. Ja, man kan praktiskt taget skriva allt som finns i verkliga livet. Väldigt roligt spel eftersom det finns hur många olika sätt som helst att klara en bana på.The downside är att kontrollerna är lite slarviga och ibland flyger man runt som en liten vante vilket, nära ett stup eller annat farligt, oftast leder till ens död.




Ett av de mest roliga och värda RPG spelen jag har spelat, men då har jag ju alltid gillat Digimon också. Storyn är värd att följa plus att battle scenerna är skönare och mer intressanta än de flesta spelen jag testat. Som alla vet så utvecklas Digimon till högre nivåer _ungefär_ som pokemon men ändå inte. Hur som helst så är evolve systemet ganska nytt och att en digimon kan utvecklas till upp till tre olika digimon som i sin tur kan utvecklas till ett flertal gör det hela mycket roligare.

Det jobbiga är att gamers som mig själv känner att jag MÅSTE göra allt som går på ett spel som jag tycker mycket om, vilket betyder en hel del evolving i det här spelet.
Det finns ingenting jag ogillar om det här spelet förutom.. hur man går upp och ner i trappor och backar..
you'll see..




Ännu ett värt RPG spel som kommer att stjäla en stor del utav din tid när du väl kommit in i det. Det börjar innan turneringen om Son Goku och Piccolo, då man får spela som Kuririn (Krillin), Tenshinhan (Tien) och Yamchu (Yamcha) som var och en tränar hårt inför turneringen. Battlescenerna är en av de skönaste jag har testat, som dessutom går snabbt vilket gör att levla/farma exp blir kul istället för uttråkande.

En tråkig sak är att när man går runt (dvs inte slåss) så är allting så instängt. Man kan göra det man ska göra och inte så mycket mer.. det finns någon hemlig kista här och där men man följer i princip den vägen man ska följa hela tiden. Bortsett från det så gillar jag spelet starkt!




Åh, en klassiker! Det finns inga spel som jag älskar mer än dessa retrofavoriter. Man gräver runt i sand och puttar stenar för att komma åt antalet diamanter man behöver för att låsa upp utgången. Låter kanske enformigt och tråkigt men ack så fel du har då! Ett actionfyllt puzzlespel som ibland kräver en att verkligen tänka efter ordentligt men snabbt. Det här spelet är ett _måste_ för alla som älskar oldschool spel. Om det är nån som vet flera såna här spel till Nintendo DS så skulle det vara underbart om ni kunde skriva det i kommentarerna.




En kopia på det klassiska flashspelet N-Game! Sjukt roligt spel där man är en liten ninja och hoppar runt och ska undvika alla möjliga slags fiender. Beroendeframkallande spel så det skriker om det men värt dom dagarna man sitter och verkligen NÖTER spelet. Det bästa av allt är såklart att man kan göra egna banor vilket gör att spelglädjen aldrig tar slut. Definitivt ett spel för er som gillar plattformspel och action.


Om ni missade det så finns det länkar bredvid speltitlarna där man kan ladda ner spelen som .nds filer.
En länk till några Nintendo DS emulatorer finns HÄR!
Och om ni har frågor hur man använder emulatorer eller flashkort (R4, TTi, AceCard etc) till Nintendo DS så är det bara att fråga så ska jag försöka svara så gott jag kan.

Vill ni söka själv efter andra spel så kan jag länka sidorna som jag använder:
http://www.rom-freaks.net/
http://www.emulator-zone.com/
http://www.coolrom.com/


Keep playing / Deas

SilentSlayers' TAS Competition - Task 30: Results

Task 30:

Enter "Snowmans Land" and get the star "Whirl From the Freezing Pond." You may not interact with any green slope (e.g. walk on, slide on, wall kick on, etc.) or kill any Spindrifts. NO using the cannon.


Results for Task 30:

NAME ti"me [rerecords]

EL_BUO 13"90 [2387]
Nahoc 15"9 [3179]
sonicpacker 16"30 [2400]
bmxIIcool 16"40 [1165]
Anavrin 16"90 [4200]
bzb95 17"6 [1218]
unterbawr 17"80 [272]
Stew 18"67 [173]
mapler90210 18"73 [280]
Mario64Masters 18"93 [756]
Lala 19"10 [155]
sammehboyy2 19"10 [?]
NintendoG8mer 19"53 [982]
elliletsplayer Fa"il [Fail]

 

Oh my, jag blev så ägd.. hur ska jag försvara det här nu då.. Haha, nej men jag gav praktiskt taget upp letandet utav nya routes och körde på den jag hade och optimerade den så gott jag kunde. Dock så ser man ju att jag är den som ligger bäst till utav alla low-rerec entries.... jag bara försöker få det att låta mindre dåligt.
Hur som helst, ny task nu och jag har ingen aning om hur jag ska göra.. Får väl börja med den nu direkt eller nånting.

Vill du också delta i tävlingen eller bara följa den så finns en länk till forumet här.
Behöver du hjälp med att fixa emulator osv så har jag en bra TAS emulator med Joystick Plugin som är extremt bra, bara att säga till så kan jag skicka den. Minns tyvärr inte vart jag fick den ifrån..

Keep playing! / Deas

Earthbound, Super Nintendo


En bortglömd klassiker utan dess like. Jag vet inte ens hur stort spelet var i Sverige då jag faktiskt aldrig sett en verklig kopia. Kan väl i och för sig inte säga att jag letat heller.
Det är en mörk och ljuv natt. Ness, en vanlig grabb i sina bästa år ligger och sover. *KRASH* Någonting smäller till utanför huset och Ness vandrar ut för att se vad det var för någonting. Då poliserna har spärrat av området där det hänt, går han hem igen. Då kommer Pokey, en vän till Ness hemspringandes till honom och säger att hans bror saknas. Längst upp på kullen där den stora smällen kom ifrån, som visar sig vara en meteorit, ligger Pokeys lillebror och sover.


Det här spelet har räddat min tristess många gånger i livet. Då det klassiska Final Fantasy varannat slag-system fungerar alldeles utmärkt. Hitta ny equipment och sedan placera ut det på ditt party. Levla och lär dig nya magier och liknande för att rädda dig ur knepiga situationer. Och framför allt, tänk på alla dessa småpuzzel som finns ÖVERALLT! Det är nästan ett måste att tänka efter och gå och prata med alla för att komma vidare. Då det krävs mer hjärna än vad jag förväntade mig i den åldern jag spelade det första gången i alla fall. Helt otroligt att jag inte fastnade och gav upp helt redan i början. Då det händer nu ibland då jag glömmer bort vart man ska gå, vem man ska prata med, vilken sak man ska ha och liknande.


Även om grafiken är ganska dålig, även för att vara till SNES så är det ändå njutsamt att sitta och titta på grafiken. Ganska är det bara för att jag blir nostalgisk, eller för att det helt enkelt passar in. Och musiken är självklart klockren och får dig att gunga dig igenom din vardag med dötimmar. Är inte det vad vi alla drömmer om?
Ibland önskar jag att spelen fortfarande såg ut så här och var uppbyggda på samma genialiska sätt. Där inte allt behövde vara superrealistiskt utan man spelade för att fly från verkligheten, och ha en kul stund. (syftar då främst på att man suddar bort en stålpenna med ett sudd).

Earthbound
(Download Link)
ZSnes Emulator (Download Link)

In and out // Tobsson

NEW DESIGN

Äntligen klara med design 1.0! Jag och Tobsson har suttit och diskuterat och blivit arga på varandra angående hur bloggdesignen ska se ut och till slut kom vi fram till ett resultat!
Kommentera gärna vad ni tycker om designen och vad ni tycker bör ändras osv. Säg gärna till om ni hittar några buggar och så, så ska vi försöka fixa det direkt!

Keep playing / Deas

Indiana Jones And The Staff Of Kings, Wii

Jag måste bara erkänna att jag egentligen skulle vilja spelat spelet mer innan jag skriver det här. Dels för att jag känner att jag inte riktigt upplevt allt som spelet har att ge än och att det var fantastiskt roligt!

Jag äger ett Wii men är inget stort fan av det här med att sitta och vifta på armarna som en dum idiot. Lite självdestruktivt kanske till vilken konsol jag valt att ägna mig till. Men i det här spelet var verkligen allting logiskt när det gällde att använda motionfunktionerna! Vilket var en underbar lättnad. Vifta framåt för att slänga piskan, ta wiimoten och dra mot nunchuckan för att göra upp eld och så vidare. Allt gjorde att upplevelsen vart större istället för att det vart jobbigt som i till exempel Donkey Kong då man sitter och panikrycker med båda två tills man har kramp i armarna.


Jag är inte heller ett speciellt stort fan av spelet Tomb Raider då jag känner att Lara Croft är otroligt klumpig. Så jag skulle våga säga att det här är en mer anpassad version till mig om man jämför mellan dom två spelen. Och man måste ju säga att dom har otroligt mycket gemensamt. Tänkande, skjutande, skattjakt. Det är ju vad som gör båda spelen rakt igenom.

Men självklart finns det saker att klaga på i det här spelet också. Visst har jag sagt att Indiana Jones inte är lika klumpigt som Tomb Raider. Men det gör inte att det är perfekt än. Jag tog i många slagsmål på grund av att den lille pojkvaskern slog på fel person, inte ville vifta sin piska och så vidare. Fast jag tror det mer har att göra med att kontrollerna inte är tillräckligt känsliga. För om man överdriver sina rörelser lite så fungerar det bättre, men fortfarande inte så bra som man hoppades.


Jag måste även berömma grafiken i det här spelet, jag är inte mycket för realism. Men det här spelet tog hem det ändå, fast det är till Wii. Så självklart är det långt ifrån dagens toppgrafik. Men det är snyggt för att vara till en konsol som går lite mer för glada färger än stora explosioner.


Men jag måste säga, i sin helhet är det här ett riktigt bra spel som man borde ha i sin spelhylla. Det är en skysst story, och då gillar jag inte filmerna. Skyssta cutscenes och både puzzel och action. Så det inte bara är att gå rakt fram hela tiden för att nå sitt mål utan du stöter konstant på hinder. Och dom där fighterna är svårare än vad man tror. Det här spelet saknar svårighetsgraden easy. Och det gör mig lite ledsen ibland då jag dör om och om igen i samma strid. Fast känslan i när man flyger flygplan väger upp det här direkt!

In and out // Tobsson

Little Kings Story, Wii


Det här var ett spel som verkligen lurade mig rakt igenom. Med en supergullig attityd och runda detaljer så far vi ut på ett äventyr.
Little kings story utger väl mer eller mindre precis vad det handlar om egentligen. Du är en liten kung och ska sköta dig där ifrån. Har du någonsin spelat Overlord så kommer du även känna igen dig i det här spelet då det är lite samma teknik. Du plockar upp massor av minions och skickar iväg dom för att göra dina uppgifter.


Till en början är du utfattig och du ska försöka bygga upp en by med vakter, bönder, byggare och andra "klasser" som du lätt kan sätta ut på dina bybor. Då du fått upp din by kommer din otroligt kompetenta rådgivare och säger att du borde ta över världen istället för att bara ha ett lyckligt litet hem. Och på den vägen är det.

Du behöver bönder för att gräva fram guld och skörda, krigare för att slåss och entrepenörer för att bygga ställningar, broar och vad mer du än kan tänka dig.

Det här spelet är extremt givande och roligt. Det känns lite, precis som jag sa tidigare , lite Overlord-aktigt med en hint av Warcraft 3 vilket är min Cup of thé rakt igenom.


Jag vet egentligen inte riktigt vad jag ska skriva om det här spelet då jag inte vet hur jag ska formulera mig eller få fram allting. Främst för att allt med spelet är så sablans positivt enligt mig och därför är det svårt att skriva någonting kritiskt eller intressant. Hur kul är det att bara läsa om en stor gloria där orden bara går runt, runt, runt? men det här spelet förtjänar i alla fall en 8/10 i mitt huvud.

In and out // Tobsson